Νίκος Μουρατίδης

Μουσικός παραγωγός

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά και ενώ σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην σχολή ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ, τον απορρόφησε ο κόσμος της μουσικής. Δούλεψε σε εταιρίες δίσκων, στο ραδιόφωνο και σαν δημοσιογράφος γράφοντας πάντα για μουσική. Διετέλεσε στέλεχος στις δισκογραφικές εταιρίες Polygram, CBS, EMI και Universal περνώντας από όλα τα πόστα: Δημόσιες σχέσεις, παραγωγή και A&R manager.

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου.

Οι συνεργασίες που θεωρεί ότι τον έμαθαν τα πάντα για το χώρο της show business ήταν αυτές με τους: Μελίνα Μερκούρη, Ειρήνη Παπά, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστα Βουτσά, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μητροπάνο, Ελπίδα, Κώστα Τουρνά, Ζωή Λάσκαρη, Γιώργο Μαρίνο, Σταμάτη Κραουνάκη κ.α.

Το 1992 ανακάλυψε στην Πάτρα τον Γιώργο Μαζωνάκη, που του έκανε συμβόλαιο στην εταιρία Universal και υπήρξε μάνατζερ του μέχρι το 1998, όπου και τον είχε κάνει σούπερ σταρ.

Έχει γράψει αρκετά σενάρια για την τηλεόραση, έχει πάρει και βραβείο σεναρίου, έχει συνεργαστεί σαν αρθρογράφος στα περισσότερα έντυπα, έχει κυκλοφορήσει δεκάδες συλλογές cd και έχει εκδώσει 6 βιβλία ανάμεσα στα οποία τα μυθιστορήματα «Η Βραχονησίδα» , «1972 Το τελευταίο καλοκαίρι» και η συλλογή διηγημάτων «Εγώ ήμουν αντράκι».

Έγινε ευρύτερα γνωστός από την συμμετοχή του στα τηλεοπτικά talent shows: Popstars, Fame Story, Dream Show και X-Factor. [Στο X-Factor 2 κατάφερε και κέρδισε την πρώτη θέση με τον Σταύρο Μιχαλακάκο. Καθηγήτρια φωνητικής στην ομάδα του είχε την Τζίνα Πούλου].

Το τελευταίο χρόνο έχει κάνει δικό του εκδοτικό οίκο, τις εκδόσεις Τετράγωνο. www.ekdoseistetragono.gr

Για την περίοδο 2011-2012 μαζί με την Τζίνα Πούλου, την Αποστολία Παπαδαμάκη και τον όμιλο Μαροσούλη συμμετέχει στην καλλιτεχνική σχολή πρότυπο, TAS: The Art studio.

Για περισσότερες πληροφορίες www.nikosmouratidis.gr

Επικοινωνήστε με τον Νίκο Μουρατίδη μέσω email κάνοντας click εδώ.