Τζίνα Πούλου

Σολίστ και καθηγήτρια τραγουδιού (κλασικό, σύγχρονο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σε ηλικία πέντε χρόνων ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, με καθηγήτρια την Κα Μαρία Κανατσούλη. Στα δεκαέξι της ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι, με υποτροφία του Εθνικού Ωδείου, στη τάξη της Κας Στάμος – Κολάση, απ’ όπου και απεφοίτησε με Αριστείο και Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης.

Στη συνέχεια κέρδισε υποτροφία του ιδρύματος ‘’ MARIA CALLAS’’ στην Αθήνα και έλαβε μέρος στις ακροάσεις της ‘’JUILLIARD SCHOOL’’ στη Νέα Υόρκη, όπου κι επέτυχε.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική με καθηγητή τον Dr. Charles Kellis.Ακολούθησε υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Έχει λάβει ιδιαίτερα coachings από τον Placido Domingo,και τον Robert Myers της Metropolitan Opera, καθώς και από τη Ruth Falcon (Mannes School of Music N.Y) σχετικά με την τεχνική του τραγουδιού . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τους L.Pavarotti και J. Sutherland, καθώς και συνέδρια Φωνιατρικής για την ορθή χρήση της φωνής και του λόγου.

Είναι κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων διεθνών διαγωνισμών όπως των ‘’MARIA CALLAS INTERNATIONAL COMPETITION’’ το 1988 στην Αθήνα,’’PALM BEACH OPERA COMPETITION’’το 1992 στην Φλόριντα των ΗΠΑ, ‘’ROSA PONSELLE’’ το 1992 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ‘’MARSEILLE OPERA COMPETITION’’ το 1997 στη Γαλλία κ.α.

Το ντεμπούτο της έγινε στην Αθήνα με την Ε.Λ.Σ το 1990 στο ρόλο της ‘’QUEEN OF THE NIGHT’’ από την όπερα του Mozart ‘’The Magic Flute’’ με τους Μίσα Ικεούτσι και Σώτο Παπούλκα, υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Κολάση, όπου και απέσπασε θερμές κριτικές, ενώ μαθήτρια ακόμη έλαβε μέρος σε συναυλίες και recitals με καλλιτέχνες της Ε.Λ.Σ. Έχει συνεργαστεί με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες υπό την διεύθυνση των πιο σπουδαίων ελλήνων μαέστρων, έχει ερμηνεύσει έργα ελλήνων σύγχρονων συνθετών και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο.

Έχει λάβει μέρος σε recitals με την όπερα του PALM BEACH στη Φλόριντα USA,υπό τη διεύθυνση του Anton Guadagno,καθώς επίσης και σε concerts στο CONCERT HALL της Santa Cruz De Tenerife στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, με τον διάσημο ΒαρύτονοSimon Estes, υπό τη διεύθυνση του Victor Pablo.

Έχει ερμηνεύσει το Ορατόριο ‘’TE DEUM’’ του Dvorak με την Des Moines Symphony Orchestra στη Des Moines ,USA υπό τη διεύθυνση του Joseph Giunta,

επίσης τον ρόλο της ‘’ORTLINDE’’ από την όπερα του Wagner ‘’Die Walkure’’,στο Alfredo Kraus Concert Hall στο Las Palmas της Ισπανίας ,υπό τη διεύθυνση του Victor Pablo.Στην ίδια όπερα συμμετείχε και στη Santa Cruz De Tenerife με τον Simon Estes.

Στην Αμερική έχει ακόμη ερμηνεύσει την ‘’ ΕΝΑΤΗ’’ του Beethoven,και έχει λάβει μέρος σε πλήθος συναυλιών συνεργαζόμενη με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Στην Ελλάδα επιστρέφει συμμετέχοντας στις παραγωγές της Ε.Λ.Σ ‘’Ariadne Auf Naxos’’ του R. Strauss,στο ρόλο της ‘’NAJADE’’, καθώς επίσης και στην όπερα του Offenbach ‘’Les Contes D’Hoffmann’’ στο ρόλο της ‘’OLYMPIA’’σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαίδη.Συμμετέχει ακόμη στο Ορατόριο ‘’STABAT MATER’’ του Rossini με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Emir Saoul.Με την ίδια ορχήστρα ξανασυνεργάζεται ερμηνεύοντας τον ρόλο της Ολυμπιάδος στο Ορατόριο του Νίκου Aστρινίδη ‘’Τα νεανικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου’’ υπό τη διεύθυνση του ιδίου, καθώς και διάφορα GALA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο ΑΠΘ.

Στην Ε.Λ.Σ έχει επίσης εμφανιστεί στους ρόλους της ‘’MARFA’’ από την

όπερα του Rimsky Korsakov ‘’ Η Μνηστή του Τσάρου’’ σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου της ’’ATALANTA’’ από την όπερα Handel ‘’Serse’’,την ‘’ΟLGA’’ από την ‘’Fedora ‘’ του Giordano, την ‘’CLORINDA’’ από την ‘’Cenerentola’’ του Rossini, την ‘’GABRIELLE’’ από την ‘’Παριζιάνικη Ζωή’’ του Offenbach σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη,την ‘’ZERLINA’’ από τον ‘’Don Giovanni’’ του Mozart, την ‘’ADELE’’ από το ‘’Fledermaus’’ του J.Strauss σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου κα.

Με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει ερμηνεύσει το ‘’Requiem’’ του Faure, και το έργο του Νίκου Ξανθούλη ‘’Ο εγωιστής γίγαντας’’ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,ενώ με την Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει συμμετάσχει σε GALA επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε πολλές συναυλίες σε festivals.

Έχει συνεργαστεί με τον Έλληνα συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας Άλκη Μπαλτά, ερμηνεύοντας την ‘’ΜΟΜΟ’’ από την ομώνυμη παιδική του όπερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την ΚΟΘ και το μουσικό του παραμύθι ‘’Τι ζητάει ο Ζήνων’’ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με την οποία έχει επίσης συνεργαστεί σε βραδιές Όπερας. Με τον μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή, με τον οποίο έχει δώσει συναυλίες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ερμηνεύοντας αποσπάσματα από musicals.

Με την Όπερα Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε στον όπερα ‘’I PAGLIACCI’’του Leoncavallo,ερμηνεύοντας τον ρόλο της ‘’NEDDA’’ και στην οπερέτα ‘’ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ’’ στο ρόλο της ‘’ΒΙΒΙΚΑΣ’’ σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.

Mε την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και στην Ε.Λ.Σ ερμηνεύοντας κλασικά και σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών συνεργαζόμενη με καταξιωμένους έλληνες ερμηνευτές (Μ.Φραγκουλης,Μ.Μητσιας,Κ.Μακεδονας κα)

Σε επίπεδο διδασκαλίας τραγούδι-λογος ,έχει διδάξει στο Εθνικό Ωδείο, στο Ελληνικό Ωδείο, στη σχολή Fame Studio του Ant1, στο talent show του Ant1 x Factor 2, στην ομάδα του Ν.Μουρατιδη κερδίζοντας το διαγωνισμό. Έχει αναλάβει τη διδασκαλία εκφοράς λογου,αρθρωσης ηθοποιών σε Θεατρικές παραγωγές και έχει κληθεί ως βασική ομιλήτρια από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να αναλύσει την τέχνη της φωνής στο τραγούδι και στον λόγο.

Δισκογραφικά έχει ερμηνεύσει την ηλεκτροακουσματικη σύνθεση του σύνθετη Φίλωνα Λάμπρου ‘’Angels”,σε ποίηση Ray Kurzeil η οποία παρουσιάστηκε στο Canterbury Festival,U.K.

Έχει παραδώσει σεμινάρια σχετικά με την τεχνική του τραγουδιού στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Iowa ,στην Αμερική, καθώς και στα ΙΕΚ Δομή στην Αθηνά και είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος OPERA, MUSICAL SHOWCASE για νέους καλλιτέχνες με την επιμέλεια του Ελληνικού Ωδείου, όπου έχει υπάρξει και μέλος κριτικής επιτροπής σε επίπεδο διπλωματικών εξετάσεων.

Ασχολείται με την πολιτική σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και κατά καιρούς έχει περάσει από τις διοικητικές θέσεις της Αντιδημάρχου Πολιτισμού -Παιδείας- Αθλητισμού ,Αντιπροέδρου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αντιπροέδρου Φιλαρμονικής του Δ.Χαλανδριου, αφήνοντας πίσω της ουσιαστικό έργο.

Κ Ρ Ι Τ Ι Κ Ε Σ

‘’Gina Poulos is a very gifted soprano coloratura’’

Greek journal- ‘’Greece’s Weekly’’

‘’Gina Poulos is a very talented and promising soprano’’

American journal-‘’Reporters’’

‘’Poulos, whose voice has great power’’

American journal – ‘’Des Moines Sunday Register’’

Επικοινωνήστε με τnν Τζίνα Πούλου μέσω email κάνοντας click εδώ.