Αλεξία Θεοδωράκη

Ενδυματολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε κλασσική κιθάρα και θεωρία της μουσικής στο Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών και σχέδιο και ζωγραφική με τον ζωγράφο Γ.Μπουρναζάκη.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταφραστικό Τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών,συνέχισε τις σπουδές της στην Βενετία και αποφοίτησε από το τμήμα σκηνογραφίας – ενδυματολογίας της Ακαδημίας Καλών Τεχνών .

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα,εργάστηκε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο θέατρο, στην όπερα ,στο χοροθέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Εχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Θοδωρή Γκώνη, Τάσσο Ράντζο , Αλέξανδρο Ευκλείδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Δημήτρη Σκλάβο, Κλεώνη Φλέσσα,Τάκη Τουλιάτο ,Δημήτρη Πιατά , Αγγελική Παπαδάτου ,Στάθη Λειβαθινό, Παντελή Βούλγαρη. Εχει εργαστεί για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ,τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Καβάλας, Σερρών, Αγρινίου και Κοζάνης,το Φεστιβάλ Αθηνών, την Οπερα Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή .

Στον κινηματογράφο έχει εργαστεί σε ελληνικές και ξένες παραγωγές και σε δραματοποιημένα ιστορικά ντοκυμαντέρ.

Επίσης, έχει διδάξει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ασχολείται επί σειρά ετών με τον εξατομικευμένο σχεδιασμό ενδυμάτων και την διακόσμηση .

Επικοινωνήστε με την Αλεξία Θεοδωράκη μέσω email κάνοντας click εδώ.